Type to search

enEquip impulsa l’ocupació de col·lectius vulnerables.

30 de novembre de 2021

Un dels principals objectius d’enEquip és la inserció de col·lectius vulnerables i/o en risc d’exclusió social. Treballem a diari per aconseguir dotar d’autonomia i empoderar a les persones a través de l’ocupació.

Compromís social

Facilitar la independència econòmica a les persones que es troben en risc d’exclusió social, pot contribuir a deixar enrere la seva situació de vulnerabilitat. Per nosaltres, és essencial conèixer de primera mà el context en el qual es troben per poder proporcionar-los l’acompanyament que necessiten.

De fet, el procés d’acompanyament i integració a la nova feina és, també, una bona oportunitat per reforçar alguns valors i aptituds personals com ara l’autoestima, la confiança o la seguretat en sí mateixes, alhora que assoleixen nous reptes professionals.

Suport a dones víctimes de violència

A enEquip ens enorgulleix el nostre compromís amb la inclusió laboral, per ajudar a les persones més vulnerables a iniciar un nou projecte de vida, a tenir una nova oportunitat.

En el cas de les dones víctimes de violència de gènere, l’ocupació pot esdevenir una via de sortida i el punt de suport necessari per a revertir la seva situació de vulnerabilitat i moure el seu món cap a una nova vida.

Una història de superació

La Maria (nom fictici, per motius de seguretat) porta un any treballant a enEquip, gràcies a la Fundació Intermedia. Des de molt jove va haver de fer-se càrrec dels seus fills sola i explica, trobar feina i poder accedir a un habitatge va resultar-li molt complicat. Durant alguns anys, va viure a diverses cases d’acollida, però treballar a enEquip, assegura, li ha permès aconseguir una nova llar i sentir-se professionalment reconeguda.

Trobar un habitatge on poder conviure amb els seus fills tampoc li ha resultat fàcil per això, la Maria es considera molt afortunada, ja que després d’haver viscut experiències molt dures, per fi ha trobat una casa on es troben segurs.

La Maria sap que, com ella, moltes persones es troben en situació de vulnerabilitat, cercant una oportunitat per poder resoldre les grans complexitats del seu dia a dia. Per aquest motiu, vol animar-les a vèncer la por i buscar una estabilitat laboral, que els hi ajudi a superar, de la millor manera possible les dificultats, i els hi permeti mirar endavant.